Shodo Schrijfcafé

Maandelijks Schrijfcafé van Shodo

Met heel veel plezier heb ik gedurende tien jaren het maandelijkse Shodo Schrijfcafé begeleid. Wat ik op die eerste keer in januari 2006 niet kon vermoeden was dat er zoveel bezoekers zouden komen én dat er nu bijna 65 schrijfcafés in heel Nederland tot over de grens te bezoeken zijn…

In september 2015 heb ik de begeleiding van het Shodo Schrijfcafé overgedragen aan een team van inspirerende vrouwen. Allen hebben bij mij de gecertificeerde training Luisteren naar je pen© of andere schrijftrainingen gevolgd en hebben inmiddels een hele eigen stijl ontwikkeld. Ik weet zeker dat iedere bijeenkomst inspirerend zal zijn voor de deelnemers en de begeleiders.

Het Shodo-Schrijfcafé-Team

Rita Snoek

Olga van Dalsem

Henriëtte Maas

Nel Oomes

Maak nader kennis met de leden van het team door op de foto’s te klikken.

Algemene Informatie

Vanaf oktober 2021 wordt het Shodo Schrijfcafé iedere derde dinsdagochtend van de maand in het eetcafé Pluim, Ritsenvoort 12 in Alkmaar gehouden. Alle bijeenkomsten staan op zichzelf. Centraal staat de ontmoeting met vrouwen én mannen die van schrijven houden, het uitwisselen van ervaringen en het schrijven a.d.h.v. een concrete korte schrijfopdrachten. Ervaring in het schrijven is niet nodig. Heb je nog niet eerder met anderen geschreven, dan nodig ik je van harte uit om het een keer te proberen.

Is Alkmaar te ver weg of lukt het je niet om op de derde dinsdagochtend van de maand te komen schrijven? Dan kun je óók online schrijven op de 4e dinsdagavond van de maand, want dan wordt het Shodo Schrijfcafé per zoom aangeboden.

Agenda

  • Iedere derde dinsdagochtend van de maand van 10:15 tot 12:15 uur – ook in de (school)vakanties!
  • Iedere vierde dinsdagavond van de maand van 19:30 tot 21:00 uur online via Zoom – ook in de (school)vakanties!

Informatie

Mail jouw vraag naar shodoschrijfcafe@gmail.com en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord van een van de vier begeleiders.

Kosten

De prijs is € 17,50 per persoon in eetcafé Pluim
Dit bedrag is inclusief twee consumpties naar keuze (koffie, thee of fris). Graag met gepast geld betalen.

De prijs voor de zoomversie is € 15 per keer

Inschrijven

Aanmelden voor het schrijfcafé in Pluim is niet nodig. Je kunt op de dag zelf besluiten of je komt. Er is voldoende plaats.

Aanmelden voor de zoomversie is WEL nodig. Je kunt op de dag zelf besluiten of je komt. Stuur vooraf een mailbericht naar shodoschrijfcafe@gmail.com zodat je tijdig de zoomlink kunt ontvangen om deel te nemen..

Meenemen

Pen, papier en gepast geld.

VERZOEK

Heb je ervaring met het Shodo Schrijfcafé?

Zou je dan zo goed willen zijn om hier iets van te delen op het blog? Op die manier help je ons allemaal bij het vinden van nog meer mensen, die net als jij, benieuwd zijn naar wat de ‘weg van het schrijven’ hen persoonlijk zou kunnen brengen!


Schrijfcafés in Nederland, België, La Palma en via zoom

Geïnspireerd door het Shodo Schrijfcafé zijn er nu meer dan 65 locaties bijgekomen, die allemaal hun eigen vorm en werkwijze hebben. Je kunt hier een complete overzicht vinden.

Laat een reactie achter