Rita Snoek

“Het samen schrijven, delen en het inspireren zorgt voor mooie ont-moetingen!”

Hallo mijn naam is Rita Snoek, geboren in het mooie Gaasterland in Friesland, ben getrouwd met een Hollander, woonachtig in het Groene Hart van Nederland,  en samen hebben we vier kinderen,  drie schoonkinderen en drie kleinkinderen.

Voordat ik naar het westen van het land kwam heb ik als onderwijzeres door Friesland gereden als vakleerkracht creatieve vakken. Van Franeker, naar Heeg, naar Woudsend en naar Balk. Vlak na ons huwelijk zijn we uitgezonden naar de USA en daar mocht ik niet aan het werk, maar wél kon ik daar creatieve cursussen geven zoals kralenwerk, kantklossen en collages maken. Een gouden tijd!

In Amerika ontdekte ik de boeken van Julia Cameron en Nathalie Goldberg en ik was erg enthousiast over deze manier van schrijven, samen met een aantal vrouwen van de ‘Newcomersclub’ organiseerden we middagen schrijven. Dat was een superleuke ervaring, een heerlijke manier om samen te schrijven en zo nog dichterbij je eigen verhalen te kunnen komen!

Uiteraard schreef ik daarnaast  heel veel brieven naar Nederland!

Juli 2010 maakte ik kennis met Shodo / Christine de Vries. Heel veel workshops, cursussen bij haar gevolgd & sinds 2016 begeleid ik, samen met Henriëtte, Nel,  en Olga het schrijfcafé in Alkmaar.  Van het Gulden Vlies moesten we helaas afscheid nemen en sindsdien hebben we nu in de serre van Eetcafé Pluim ons maandelijks onderkomen.

Na een fijne workshop in het Gulden Vlies reed ik naar huis en zag dat er in de bloemenkas in Burgerveen intuïtief schilderen werd gegeven…..daar passen toch ook intuïtieve schrijfworkshops!  Heb op deze fantastische plek in de kas veel mooie schrijfworkshops  mogen geven. Helaas werd het met de stijgende gasprijzen erg koud in de kas en was een ‘verhuizing’ naar de keukentafel een noodzaak.

Het samen schrijven, delen en het inspireren zorgt voor mooie ont-moetingen! Dat is iedere keer weer een feestje van her/erkenning en  plezier waarvoor ik graag naar Alkmaar rijd om het schrijfcafé bij te wonen of te geven!