Henriëtte Maas

Schrijven is echt mijn passie.

Ik ben Henriëtte Maas en begeleid alweer enkele jaren het Shodo Schrijfcafé in Alkmaar, eerst in het Gulden Vlies en nu in Eetcafé Pluim.

Als kind was ik al dol op opstellen schrijven en als puber hield ik een heus dagboekje (met slot) bij. Mijn eerste schrijfboek stamt uit rond 2000 toen ik in mijn eentje een paar dagen in een klooster ging. Dromen schreef ik al veel langer op, ik heb het altijd nogal druk ’s nachts.

Ik geloof dat ik in februari 2006 voor het eerst het Schrijfcafé van Christine bezocht en ik was meteen verkocht. Heb ook veel cursussen bij haar gevolgd, ook online. Heel inspirerend en het bracht me veel inzichten over mezelf.

Daarnaast ben ik rond 2008 in contact gekomen met de Tzolkin, een Mayakalender die het jaar verdeeld op een cyclische manier in 20 zegels en 13 tonen, dus een jaar bestaat dan uit 260 dagen. Al jaren begin ik elke dag met schrijven hoe de energie van de vorige dag is langsgekomen in mijn leven en ik bereid me voor op de energie van de komende dag. Dit is voor mij ook heel inspirerend.

Ik heb ook al een paar keer 30 dagen lang kaarten gestuurd aan mensen om ze te vertellen wat ze voor me betekenen en waar ik dankbaar voor ben. Dat was heel bijzonder om te doen

Zo is schrijven een vast onderdeel en een rode draad in mijn leven om mezelf steeds beter te leren kennen. Prachtige inzichten stromen als vanzelf op het papier; mijn innerlijke criticus is dan volledig uitgeschakeld.

En daarnaast schrijf ik zelf ook boeken: “Ik hou van mij en ook van jou”, over Innerlijk Kindwerk en ”Pubers en jongvolwassenen, als ze maar gelukkig worden”, voor ouders. Momenteel ben ik samen met Bianca Goes bezig met het boek: “Sensitief zwanger en opvoeden van 0 – 4 jaar”. Weer een mooie zoektocht.

Kortom: Schrijven is echt mijn passie.