Olga van Dalsem

Wie schrijft, die blijft.

Mijn naam is Olga van Dalsem- Broekhuijsen. Ik woon al bijna 42 jaar in Oudorp. Sinds februari 2020 ben ik opgenomen in het team van het Shodo Schrijfcafé. Mijn schrijfhistorie is al enige tijd geleden begonnen. Ik herinner mij toen ik een jaar of 7 was, dat ik een voorgelezen verhaal zelf ging opschrijven in een splinternieuw schriftje aan de keukentafel bij een tante tijdens een logeerpartijtje. Daarna op de middelbare school voor de schoolkrant Spuit 11 geschreven en voor het personeelsblad en schoolkranten tijdens mijn werkzame dagen als kleuter/peuterleidster.

Een cursus Autobiografisch schrijven bij Anne Nijssen in Bergen in 2003 schudde mij goed wakker. Via de Schrijfclub van Zwaan en ter Burg (2005 en 2006) onder leiding van Christine de Vries kwam ik bij de Schrijfcafe’s van Christine in het Gulden Vlies.

Pennestreken van Margreet Schouwenaar in de bibliotheek en de Cursus Levensverhalen schrijven van Matty Toorenburg kwamen ook op mijn pad. Dertig Dagen Dankbaarheid vind ik heerlijk om in december aan mee te doen, Ubuntu, het 40 dagen schrijven en voor mijzelf elke dag een elfje in mijn schrift of delen op het Schrijfbankje via Facebook. Mijn vulpennen vragen regelmatig om nieuwe inkt of een nieuw inktpatroon.

En toen werd ik gevraagd voor het team van het Shodo Schrijfcafé. Heel fijn om weer een uitdaging aan te gaan. Helaas gooide corona onze plannen een andere kant op en gingen we online via Zoom. Een tijdelijke oplossing om elkaar toch schrijvend te ontmoeten. Maar ik ben blij dat we nu elkaar weer live kunnen ontmoeten in Eetcafé Pluim. Mijn eerste echte Schrijfcafé en ik heb er zin in en zal daar eens een mooie (geschreven) boom over op zetten.