Nel Oomes

“Schrijven is een cadeautje aan jezelf”

Ik ben Nel Oomes–Bus. Ik ben 68 jaar, getrouwd, verblijd met 2 zoons, 2 schoondochters en 7 kleinkinderen. Genieten met mijn familie om mij heen. Heerlijk vrienden ontmoeten, bomen opzetten, van theater genieten en met regelmaat met onze caravan eropuit trekken. De natuur om mij heen voelen. Lukt dit niet (o.a. door Corona) dan is onze tuin een heerlijke plaats om in het zonnetje te zitten lezen, schrijven en voor ontmoetingen.

Ik heb 2 oudere zussen. Zij schreven al, dus dat wilde ik ook. Zo leerde ik al vroeg schrijven (linkshandig) en genoot ervan. Jammer genoeg moest ik in de 1e klas rechts leren schrijven, wat mijn handschrift niet verbeterde, maar mijn plezier in schrijven is nooit weggegaan.

Als mensen er moeite mee hebben zeg ik: zie het als een cadeautje, pak het uit en zie wat ik voor je heb geschreven. Opstellen schrijven, verslagen van vakantie weken of werkweken, ik vind het heerlijk en… er zo maar een keer een prijs mee gewonnen.

Later heb ik dagboeken bijgehouden voor de kinderen en nu voor de kleinkinderen.
De stamboom ook uitgepluisd met wetenswaardigheden erbij. Maken de personen levendiger.
Iedere dag sluit ik af met een schrijfsel, werkt reflecterend.

In 2004 ben ik in contact gekomen met Christine en heb ik innerlijk Pelgrimeren bij haar gevolgd. Daarna heb ik over de jaren verspreid, verschillende cursussen bij haar gedaan, o.a. De Kleine Prins, Dagboek als een spiegel, 40 dagen vasten, Wild, Karavaan, enz.

Recent heb ik samen met Olga en Henriëtte, de basiscursus Luisteren naar je pen© gevolgd bij Rita. Zij is gekwalificeerd om deze basiscursus te geven.

Met enige regelmaat ben ik naar het schrijfcafé geweest in het Gulden Vlies en dacht; leuk om teamlid te zijn. Schrijf inspiratie uitdragen aan medeschrijvers. In 2019 kwam het ervan en ben ik teamlid geworden van het Shodo Schrijfcafé en doe dit met veel plezier of het nu in eetcafé Pluim is of via Zoom. Het is een uitdaging en een heerlijke bezigheid om een leuk programma neer te zetten en uit te dragen aan medeschrijvers/schrijfsters.