Fietsvakantie

Het fietsavontuur roept

Jarenlang maakte Harrie (mijn man) lange fietstochten door Europa en bleef ik thuis, paste op Grino (onze hond) en werkte gewoon door. We genoten allebei van de ruimte die we aan elkaar gaven en de verschillende avonturen die dit ons bracht.

Rondje Spanje

Dit keer gaan we samen op pad en maken we een lange reis vanaf zuid Frankrijk en dan verder naar het zuiden en maken een heel rondje door Spanje. Ik noem het een rondje, maar het is veel meer dan dat, want het zal alles bij elkaar zo’n 4000 kilometer zijn en daar hebben we 11 weken de tijd voor genomen.

Voorbereidingen treffen

Ik ben aan het trainen op mijn mooie fiets ‘met iets’, want zonder de trapondersteuning en accu houd ik Harrie nooit bij. Hij fietst puur en op eigen kracht voor mij veel te hard ;-) De afgelopen weken fiets ik met zware fietstassen, zodat ik kan wennen aan het gewicht. We nemen tenslotte alles mee, inclusief onze kampeerspullen…

Waar ik me vooral op verheug is het samen onderweg zijn, het eenvoudige leven van alleen maar te hoeven fietsen, de mooie natuur en de ontmoetingen onderweg. Alles wat ik op dat moment bezit heb ik bij me en daar doe ik het mee. En door dit alles wordt het als maar stiller in mij… Vooral dit laatste lijkt me echt heerlijk, want de laatste maanden waren erg druk en was ik een beetje te veel uren aan het werk. Het zal wel wennen zijn om zo vrij op pad te zijn, maar we hebben de tijd, want we zijn 21 juli weer terug.

Aanbod in de zomer

Ik heb ook al een paar schrijfcursussen gepland, waaronder een zomerse schrijfweek waarin jij de basiscursus Luisteren naar je pen©kunt volgen. Je kan nu al een plek in de groep reserveren.

Ook de online schrijfcursussen zijn beschikbaar. Je kunt hier het aanbod vinden.

3 Reacties

 1. * 23 april 2024 bij 09:09 - Reageer

  Lieve Christine,

  Wat een prachtig fietsplan van jou en Harrie! Heerlijk om dit samen te ondernemen, je hart te volgen en dan maar kijken waar het schip, in dit geval je fiets, strandt.

  Toen ik je bericht las, moest ik onmiddellijk denken aan 23 juli 2021, toen we aan een Innerlijke Pelgrimsreis, onder jouw leiding begonnen. Met 24 mensen, drie dagen, vanuit ons eigen huis, via zoom verbinding. Wonderlijk! Bestemming Santiago de Compostella, midden in Corona tijd en met ons hart als kompas. Even helemaal weg van alle beslommeringen. Een bijzondere ervaring was dat, niet in het minst door alles wat we tegenkwamen, reisgenoten, obstakels, mooi en slecht weer, onszelf, verdriet…
  ‘Vooral je eigen weg vinden, regelmatig stil staan, dan weer verder en weten dat het goed komt.Aankomst verzekerd’, waren jouw begeleidende woorden. Ik denk er nog vaak met ontroering aan terug.

  En nu gaan jullie voor drie maanden op avontuur.Ik wens jullie een mooie reis met veel fijne ervaringen, warme Ont-moetingen en een behouden thuiskomst op 21 juli. Vrede en alle Goeds! Hartegroet, Gerda

 2. Afke 25 april 2024 bij 21:10 - Reageer

  Lieve Christine,
  Morgen is het zo ver!!Het wordt vast een fantastisch avontuur….heb zelf ook langere fietstochten gemaakt en voel helemaal de uitdaging en vreugde. Ga jullie zeker volgen op polar steps.
  Wens jullie een gezegende reis 🙌

 3. Chelo 26 april 2024 bij 09:04 - Reageer

  Beste Christine,
  ik wens je samen met Harrie en hele mooie reis met geweldige momenten.
  Ik zal je volgen

Laat een reactie achter