Dagboek als spiegel – Een handboek vol inspiratie

Verplichte literatuur voor

Boekinformatie

Auteur: Christine de Vries
Illustratie: Pol v.d. Wijnberg
Uitgever: A3 boeken

ISBN: 978 90 77408 43 8
4de druk

Prijs: € 19,50
Wat zijn de verzendkosten?

De webwinkel van Shodo is tijdelijk gesloten tot 20 juli 2024.
Alle boeken zijn ook verkrijgbaar via de lokale boekhandel en online.

Reviews

"Na 50 jaar dagboeken schrijven kwam ik 'Dagboek als spiegel' tegen op internet. Waarmee ik eindelijk iets gevonden heb dat helpt mijn schrijven te verdiepen, verlevendigen en uitbreiden. Het brengt je op ideeën en leidt je van de uitgesleten paden af. Niets spannender dan je eigen dagboek lezen in de trein, vond Oscar Wilde. Dat is voor mij nu meer dan ooit waar."

"Het boek 'Dagboek als spiegel' is een informatieboek én werkboek. De basis van het creatief schrijven wordt uitgelegd en aan het einde van elk hoofdstuk vind je opdrachten. Het boek is enorm inspirerend en geeft op allerlei manieren de mogelijkheid om creatief met schrijven aan de gang te gaan."

Tekst achterop het boek:

Door te schrijven geven we uiting aan wat er al in ons is, maar wacht om gekend te worden. Het gaat er niet om hoe mooi of foutloos je schrijft, maar of je bereid bent om jouw dagboek te accepteren als een spiegel waarin je jezelf open en eerlijk onder ogen durft te komen. Pas dan zullen de lege pagina's veranderen in een diepe bron van inzicht. In dit boek geeft Christine de Vries concrete tips en inspirerende voorbeelden hoe je uiting kunt geven aan wie je bent, wie je graag wilt zijn en waar je je op jouw pad bevindt. Of zoals Christine zelf zegt: 'Ik ontwikkelde een relatie met het dagboek, dat steeds vaker als spiegel functioneerde, een reflectie waarin ik nieuwe aspecten van mezelf leerde kennen en accepteren.'

De openbare bibliotheek schrijft...

Ideeën en praktische tips voor het bijhouden van een dagboek, persoonlijk van in groepsverband.

Velen van ons zijn ooit een dagboek begonnen, en er ook weer mee opgehouden. De auteur van dit boek, die zelf regelmatig cursussen geeft over dit onderwerp, probeert niet alleen het oude vuur weer aan te wakkeren, maar ze geeft ook ideeën. Van voorwaardenscheppend (schrijfmateriaal, plek, tijd en dergelijke) tot inhoudelijk (privacy, structuur). Je kunt ook met anderen samen schrijven, en er zijn vele soorten dagboeken. Tenslotte, wat doe je met je dagboek? Weggooien of nalaten als erfstuk? Dit boek is een inspirerende wegwijzer, bovendien leuk geïllustreerd met cartooneske zwart-wittekeningen.