Ruimte scheppen voor een nieuw begin

Boekinformatie

Auteur: Christine de Vries
Uitgeverij: A3 boeken

Gebonden: met metalen ringband
144 pagina’s A4
ISBN: 978 94 91557 64 4

Prijs: € 25,00
Wat zijn de verzendkosten?

De webwinkel van Shodo is tijdelijk gesloten tot 20 juli 2024.
Alle boeken zijn ook verkrijgbaar via de lokale boekhandel en online.

Reviews

"Een geweldig boek om in de beslotenheid van je eigen huis een schrijfretraite te houden. Er staan geweldige oefeningen in die je helpen om bewust te worden van wat er in je leeft; om aandacht te geven aan de stille fluisteringen van je hart. Een bron van inspiratie om vaak ter hand te nemen!"

"Heerlijke teksten gedichten en schrijfopdrachten die je net even meer de diepte in kunnen helpen bij zelfzorg en zelfontwikkeling."

Uit het voorwoord...

Op Aswoensdag start de veertigdagentijd

Deze tijd, die ook wel de vastentijd wordt genoemd, staat geheel in het teken van innerlijk ruimte scheppen om het nieuwe begin, het nieuwe leven te kunnen toelaten. Voor velen is de veertigdagentijd een tijd van bezinning ter voorbereiding op het paasfeest. Steeds vaker gebeurt dit door te vasten – een oefening in “nee” zeggen tegen onmiddellijke bevrediging en “ja” zeggen tegen wat wezenlijk is. Vasten kan op vele manieren. Door minder te eten, te snoepen, alcohol te drinken, tv te kijken of afspraken te maken, ondersteunen we het innerlijke proces van het vasten: we laten het oude los waardoor we ruimte creëren voor het nieuwe.

Universeel Werkboek

Na enkele werkboeken specifiek voor de vastentijd in een bepaald jaar verscheen er vele jaren geen nieuw werkboek, maar de behoefte aan creatief schrijven en een persoonlijke vorm van vasten bleef leven bij veel mensen. Aan deze behoefte geef ik graag gehoor en dat heeft geresulteerd in een universeel werkboek dat niet aan een specifiek jaar is gekoppeld. De opzet is voor een groot deel gelijk gebleven, omdat deze zijn kracht voor velen heeft bewezen. In dit werkboek schrijf je dagelijks eigen teksten en verzamel je onder andere beelden en ervaringen. Zo kan het werkboek in ruim zeven weken uitgroeien tot een uniek en zeer persoonlijk document.

De Veertigdagentijd start op 5 maart 2025

Jezelf een bezinningstijd gunnen van veertig dagen achtereen, is werkelijk een groot geschenk en dit is niet uitsluitend geschikt ter voorbereiding op Pasen. Het is echt voor iedereen op het moment wanneer er behoefte is aan een periode van verstilling, een naar binnenkeren en zichzelf ontmoeten op papier en in het hart. Je kunt dan ook iedere woensdag van het jaar met dit werkboek beginnen.

Ik wens jou een vruchtbare tijd toe als voorbereiding op het nieuwe, dat door jou persoonlijk gekend wil worden en vorm wil krijgen in jouw leven.

Christine de Vries

Laat een reactie achter