De herberg – Schrijfretraiteboek

Boekinformatie

Auteur: Christine de Vries
Illustratie: Pol v.d. Wijnberg
Uitgever: A3 boeken

ISBN: 978 94 91557 43 9
Prijs: € 25,00
Wat zijn de verzendkosten?

De webwinkel van Shodo is tijdelijk gesloten tot 20 juli 2024.
Alle boeken zijn ook verkrijgbaar via de lokale boekhandel en online.

Reviews

"Een geweldig boek om in de beslotenheid van je eigen huis een schrijfretraite te houden. Er staan geweldige oefeningen in die je helpen om bewust te worden van wat er in je leeft; om aandacht te geven aan de stille fluisteringen van je hart. Een bron van inspiratie om vaak ter hand te nemen!"

"Heerlijke teksten gedichten en schrijfopdrachten die je net even meer de diepte in kunnen helpen bij zelfzorg en zelfontwikkeling."

Tekst achterop het boek:

Met dit retraiteboek geef jij jezelf veertig dagen lang de tijd en de ruimte om schrijvend jouw blik naar binnen te richten en stil te staan bij wat er nu in jou om aandacht vraagt. Het beroemde gedicht ‘De herberg’ van Rumi is hierbij onze inspiratiebron. In dit retraiteboek schrijf je op speelse en bezinnende wijze over jouw rol als herbergier en over de gasten die op de deur van jouw herberg kloppen. Sommige gasten kun je direct met vreugde in je hart verwelkomen en een ruime plaats in jouw herberg aanbieden. Maar er zijn ook gasten die je liever niet ontmoet, laat staan verwelkomt. De vorm waarin de gasten verschijnen is voor iedere herbergier uniek. Het kan in de gedaante van een persoon, herinnering, gevoel of gebeurtenis, beeld of gedachte zijn. Het vraagt bereidheid en kost moeite om alles en iedereen een plek aan te bieden en niets en niemand buiten te sluiten. Wanneer we dat ondanks alles toch doen, zullen we ervaren hoe bevrijdend het is om zonder oordeel iedere gast die bij ons aanklopt te verwelkomen.