Innerlijk pelgrimeren – Schrijvend op weg naar je hart

Boekinformatie

Auteur: Christine de Vries
Illustratie: Pol v.d. Wijnberg
Uitgever: A3 boeken

ISBN: 978 90 77408 82 7
3de druk

Prijs: € 19,50
Wat zijn de verzendkosten?

De webwinkel van Shodo is tijdelijk gesloten tot 20 juli 2024.
Alle boeken zijn ook verkrijgbaar via de lokale boekhandel en online.

Reviews

"Wat een inspirerend boek. Aan de hand van het kilometerschrijven (1 km staat gelijk aan een kwartier schrijven), en veel verschillende schrijfoefeningen ontstaat er een heel waardevol reisjournaal. Een reis waarin je niet op pad gaat de wereld in, maar al schrijvend de weg volgt naar je hart. Ontzettend leuk om te doen. Heb er ieder moment van genoten. Complimenten voor Christine de Vries om met zoveel 'schrijfjuweeltjes' zo'n mooie route te creëren."

"Fantastisch boek. duidelijke opdrachten, uitdagingen volop... heel fijn dat er bij elke opdracht een tijdsindicatie staat. Ik heb echt het gevoel dat ik op reis ben. Een aanrader dus, mits je van schrijven houdt."

Tekst achterop het boek:

Met dit boek als reisgids ga je op een innerlijke pelgrimage naar je hart. Je brengt jezelf in beweging door het kilometerschrijven, de verbeelding en waarachtig waarnemen. Onderweg is er aandacht voor thema’s als verdwalen, reisgenoten, dromen, bagage, eenzaamheid, symbolen, hoge toppen en diepe dalen. Je overgeven aan dat wat zich onderweg aandient is een basale oefening die elke pelgrim met vallen en opstaan, met verzet of overgave onderweg zal oefenen. Net als in het labyrint is er voor de innerlijke pelgrim maar één weg te gaan. Elke kilometer die je schrijft, iedere excursie die je onderneemt, elke levensvraag waarop je reflecteert en ieder moment waarop jij je laat verwonderen zijn stappen die je als innerlijke pelgrim zet op de weg naar jouw hart. Gaandeweg leer je jezelf weer open te stellen voor de taal van je hart, te luisteren naar de zachte fluisteringen en je te laven aan de bron van rust, vrede en wijsheid. En dan kom je weer thuis bij jezelf.

De openbare bibliotheek schrijft...

De auteur begeleidt de lezer op een virtuele pelgrimage naar het centrum van zijn wezen.

Een bijzonder doe-het-zelf-boek voor degene voor wie het niet mogelijk is om daadwerkelijk een pelgrimage te ondernemen. Je kunt het bij wijze van spreken in je leunstoel doen. Aan de hand van innerlijke oefeningen, visualisaties en meditaties wordt een innerlijke pelgrimsreis afgelegd, die ook echt in dagboekvorm wordt opgeschreven. Ook wordt er veel getekend, geknipt en geplakt en worden er yoga-achtige lichaams- en ademhalingsoefeningen gegeven. Het boek is verlucht met vrolijke diepzinnige pentekeningen, verhalen, gedichten, citaten en goede raad. De schrijfstijl is eenvoudig en compact. Met bibliografische aantekeningen in noten.