Shodo

creatief dagboekschrijvenbezinnend schrijvengecertificeerde trainingLuisteren naar je pen©inspiratie (her)vindenindividuele begeleidingwonderbaarlijk schrijvenintuïtief schrijvencreativiteit ontwikkelenreflectief schrijvenschrijven met Spiritonline schrijfcursussen

Welkom bij Shodo

S hodo is een Japans woord en betekent “de weg van het schrijven”. Dit woord geeft de essentie weer van mijn werk als schrijver en trainer. Het schrijfproces leert je aandachtig te zijn voor wat belangrijk voor je is. Het is een spiegel waarin jij jezelf ontmoet en opnieuw leert kennen. Gaandeweg ontwikkel je een authentieke en openhartige relatie met jezelf en de wereld om je heen.

C reatieve schrijftechnieken nodigen je uit om op een frisse manier in jouw eigen verhaal rond te lopen, te kijken en te proeven. Ze zijn heel eenvoudig, maar vergis je niet; want ze dagen je uit om aanwezig te zijn én te blijven. De verschillende schrijftechnieken helpen je te luisteren naar de zachte fluisteringen in je hart, naar jouw zintuigen en intuïtieve wijsheid. Eén ding is zeker: het creatieve schrijfproces zal je verrassen en verrijken!

E n dit geldt ook voor jou wanneer jij deze schrijfmethode toepast. Je kunt het o.a. inzetten voor zelfexpressie, groeien in creatieve ontwikkeling, als een spirituele oefening, uitbreiding van professionele deskundigheid en ter ondersteuning in tijden van grote veranderingen zoals ziekte, therapie en rouw. Ik hoop dat mijn werk jou inspireert om zelf (meer) te schrijven. Het is echt waar: “Schrijven helpt ons allemaal aandachtiger in het leven staan” en dat verrijkt ons keer op keer met vreugde en verwondering.

Hartelijke schrijfgroet,
Christine de Vries

Nieuw aanbod

Luisteren naar je pen©
de basiscursus

Volg tijdens deze unieke zomerse schrijfweek de volledige basiscursus
in zes ochtenden via zoom, waardoor je vanaf iedere locatie kunt deelnemen.

De jongen, de mol, de vos en het paard

Na de zomer start het TWEEDE deel van deze inspirerende schriftelijke cursus. De eerste schrijfoefeningen kun je gratis uitproberen en staan al voor je klaar.

Luisteren naar je pen©
de training

Wil je de basiscursus aanbieden en jouw deskundigheid als cursusleider verder ontwikkelen? Dan is deze gecertificeerde training voor jou!

Blog over de weg van het schrijven

  • 12 Maanden Creatief: JULI 2024

    Kun jij ook voor jezelf een herberg zijn?

  • 12 Maanden Creatief: JUNI 2024

    Het labyrint is de weg van de innerlijke pelgrim.

  • De Wonderbaarlijke Schrijfcirkel

    Ben jij bekend met schrijven als spirituele oefening? De Wonderbaarlijke Schrijfcirkel nodigt je uit om het zelf te ervaren op zondagochtend, 4 augustus.

Men moet ondanks de vele mensen,
de vele vragen, de veelzijdige studie,
altijd een grote stilte met zich meedragen,
waarin men zich steeds terugtrekken kan,
ook temidden van het grootste gewoel
en midden in het intensiefste gesprek.
Etty Hillesum, 29 maart 1942

En dan luisteren,
overal luisteren,
tot op de grond der dingen
luisteren.

Etty Hillesum, 8 maart 1942

Je moet meer leren vertrouwen
op je eigen ervaringen en waarnemingen en intuïtie en
niet denken, dat je alles uit de boeken moet halen.

Etty Hillesum, 5 oktober 1941

Soms lopen er van die prozazinnen in me,
rechtop en bijna volwassen,
maar waar ze naar toe wandelen,
mag de hemel weten.

Etty Hillesum, 19 december 1941